Veilig en duurzaam

Het doel van onze creatieve, uitdagende speelconcepten is om kinderen zich fijn te voelen, waar zij zichzelf kunnen zijn en veilig kunnen spelen.Het werken aan een betere wereld door middel van onze speelconcepten is onze belangrijkste missie en dit is het uitgangspunt bij alles wat we doen. 

Onze unieke speelsystemen worden met de hand gemaakt in onze eigen fabriek. Hierbij wij denken aan de duurzaam- en veiligheid van onze producten, die worden getest door de hoogste internationale normen. Van ontwerp tot oplevering: wij controleren alles.

Onze producten zijn door de SGS gecertificeerd volgens de EN-71 norm en daarmee bewezen veilig en duurzaam. In onze keuze voor leveranciers letten wij bovendien nadrukkelijk op de werk- en leefomstandigheden van hun medewerkers. Ook niet onbelangrijk: wij ontwerpen altijd producten met een lange levensduur. Onze speelelementen gaan jaren (echt jaren) mee. 

We zetten onze jarenlange kennis en ervaring graag in om samen een optimale speelruimte te creëren. 

Veiligheid

Veiligheid staat centraal in alles wat we doen. Veiligheid tijdens ons productieproces, veiligheid voor het milieu en veiligheid voor de werknemers en kinderen die met onze producten spelen. Al onze producten zijn door SGS gecertificeerd volgens de EN-71 norm, wat betekent dat deze producten veilig en duurzaam in gebruik zijn.

Duurzaam

Milieu

We hebben onze voetafdruk in kaart gebracht en we werken eraan om deze zo veel mogelijk te verminderen. En we zijn altijd op zoek naar manieren om het grootste verschil te maken op vijf belangrijke gebieden: productie, gebruik van producten en grondstoffen, faciliteiten, transport en recycling. Om onze voetafdruk te verkleinen, ontwerpen we elke generatie van onze producten met zo min mogelijk impact op het milieu en zo energie-efficiënt mogelijk. Wij verkopen miljoenen gelukkige speelmomenten aan onze klanten. Dus zelfs kleine aanpassingen in de gehele keten van onze producten kunnen een krachtige impact hebben op onze ecologische voetafdruk en dit gelukkige speelmoment!

Eerlijk & duurzaam

Wij kiezen voor materialen die lang meegaan en geen schade berokkenen aan het milieu. Daar hebben de spelende kinderen niet alleen nu wat aan, maar ook later. Dat betekent dat we onder andere kiezen voor:

  • Alleen de beste houtsoorten, FSC-gecertificeerd
  • Verf zonder chemische sporen
  • Zo min mogelijk plastic
  • Zo veel mogelijk recycling

Duurzaam kiezen is ook kiezen voor producten met een lang leven. Onze producten gaan jaren (echt jaren) mee. Het hout dat in onze producten wordt gebruikt, is FSC-gecertificeerd hout (Forest Stewardship Council), wat betekent dat het is gecontroleerd en volgens de strikte regels is ingekocht. Dit certificaat staat voor het feit dat het hout op legale wijze is aangekocht, het lokale milieu beschermt en ook de rechten en het welzijn van de lokale gemeenschap en werknemers beschermt.

Productie in eigen beheer | IKC Fabriek China

Deskundig advies van onze specialisten

Nieuwsgierig geworden naar onze producten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

IKC Nieuwsbrief

Blijft u graag op de hoogte van IKC? Dan kunt u zich aanmelden op onze nieuwsbrief, we sturen u dan regelmatig nieuws en andere interessante updates.