Branche tips
Delen
Het Verbeteren van de Reizigerservaring voor Gezinnen

De Voordelen van een kids corner op Luchthavens

Reizen met kinderen kan voor gezinnen vaak een uitdagende ervaring zijn. Lange wachttijden, vertragingen en de drukte op luchthavens kunnen leiden tot onrustige en prikkelbare kinderen. Echter, luchthavens met speciale speelconcepten veranderen deze ervaring, waardoor de wachttijd op het vliegveld aangename momenten worden voor gezinnen. IKC is heeft onlangs mooie speelconcepten geplaatst op Menorca Airport, Lodz Airport en Flughafen Hannover-Langenhagen GmbH, evenals voorheen al op vele andere luchthavens, die het reizen met kinderen aangenamer maken voor gezinnen, andere reizigers en luchthavenpersoneel.

Creëren van een Gezinsvriendelijke Omgeving


Een van de belangrijkste voordelen van een kids corner op een luchthaven is het creëren van een  gezinsvriendelijke omgeving. Onze speelconcepten op diverse luchthavens zijn speciaal ontworpen zodat kinderen niet alleen veilig maar ook eindeloos speelplezier kunnen hebben met zowel interactieve  speelsystemen als houten spelmodules. Door de strategisch gekozen plek bij de gates maakt dit de ideale wachtruimte voor iedereen.  

Ana, een gezinspassagier die onlangs gebruik maakte van onze kids corner op Menorca Airport, deelde haar ervaring: “Ik ben erg blij met de service die de luchthaven biedt. Mijn kinderen kunnen zich vermaken terwijl wij op onze vlucht wachten. Het maakt de hele ervaring zoveel aangenamer voor ons allemaal.”

speelhoek voor kinderen op Guangzhou Baiyun International Airport

 

Voordelen voor Luchthavens


Voor terminal coördinators en overig personeel brengt een kids corner meerdere voordelen met zich mee. Ten eerste vermindert het de stress voor ouders, wat leidt tot een soepeler en efficiënter instapproces. Blije, ontspannen kinderen betekent gelukkige ouders, wat op zijn beurt een positievere sfeer in de terminal creëert. Deze betere passagiers beleving  kan de algehele reputatie van de luchthaven verbeteren.


Bovendien kunnen kinderhoeken op luchthavens de verkoop in luchthavenwinkels, restaurants en andere diensten stimuleren. Wanneer kinderen zich vermaken en lekker bezig zijn, hebben ouders meer vrijheid om de winkel- en eetgelegenheden te verkennen zonder de druk om hun kinderen bezig te houden. Dit kan leiden tot een verhoogde instore time voor winkels en daardoor meer uitgaven per passagier, wat ten goede komt aan de commerciële partners van de luchthaven.


Daarnaast kunnen luchthavens met kinderhoeken zichzelf profileren als gezinsvriendelijk, waardoor ze meer gezinnen met jonge kinderen aantrekken en zich zo onderscheiden van andere luchthavens. Deze toegevoegde waarde kan een belangrijke factor zijn in de keuze van een luchthaven door gezinnen. Ook mensen die zonder kinderen reizen zullen eerder voor een vliegveld met speelconcept kiezen, doordat kinderen spelen en zich minder vervelen brengt dit namelijk rust voor alle reizigers.
 

Voor de toekomst


We zijn trots op de succesvolle installaties op Menorca Airport, Lodz Airport en Flughafen Hannover-Langenhagen GmbH, en kijken uit naar onze lopende en aankomende projecten om meer kids corners op luchthavens over de hele wereld te installeren. Onze missie is om kinderen zo lang mogelijk kind te kunnen laten zijn en vrij te kunnen laten spelen ongeacht op welke locatie. Zo is IKC  toegewijd aan het verbeteren van de reiservaring voor gezinnen wereldwijd.


De toevoeging van een kids corner op een luchthaven verbetert niet alleen de ervaring voor jonge reizigers en hun gezinnen, maar is dus ook een kwalitatieve marketing tool voor vliegvelden wanneer zij hun vliegveld als efficiënt, kindvriendelijk en gastvrij kunnen gaan promoten.


Voor meer informatie over onze projecten en om onze kinderhoeken in actie te zien, bezoek onze Menorca Airport projectpagina of bekijk onze laatste updates op LinkedIn en Instagram.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op!